Myyjille

Asunnon myynti alkaa sopivan välittäjän valinnalla. Lähes kaikki välitystoimistot tarjoavat ilmaista arviokäyntiä, jonka aikana he arvioivat asunnon arvon sekä tekevät välitystarjouksen. Asunnon myynti onkin hyvä aloittaa Välitystarjous-palvelusta. Jättämällä asunnon tiedot sekä omat yhteystietosi palvelun kautta, saat 2-4 välittäjän yhteydenoton haluamallasi tavalla. Arviokäynnille voit pyytää haluamasi määrän välittäjiä, joista voit sitten valita parhaimman tarjouksen tehneen välittäjän. Palvelun käyttö ei kuitenkaan velvoita valitsemaan ketään arviokäynneillä käyneistä välittäjistä.

Tutustu alueesi välittäjiin

Katso tästä listasta alueesi tunnetuimmat kiinteistönvälitystoimistot. Kannattaa myös käydä yritysten nettisivuilla ja tutustua tarkemmin heidän tarjoamiin palveluihin.

Välityspalvelun sisältö

Välittäjän valinnassa kannattaa huomioida palvelun sisältöön liittyviä seikkoja. Välitystoimistojen palvelusisällöt vaihtelevat jonkin verran toisistaan ja on hyvä tietää millaisesta palvelusta maksat.

Kiinteä vai prosenttiperusteinen palkkio

Mitä välityspalvelu todellisuudessa maksaa. Kiinteä hinnoittelu on selkeä, eikä se muutu asunnon myyntihinnan mukaan. Tiedät siis alusta pitäen mitä välityspalvelu tulee maksaan. Prosenttiperusteinen palkkio riippuu asunnon velattomasta myyntihinnasta. Keskimäärin välityspalkkiot liikkuvat noin kolmen ja neljän prosentin välimaastossa. Jos saat välitystarjouksia sekä kiinteällä että prosenttiperusteisella palkkiolla, kannattaa prosenttiperusteinen palkkio muuttaa euroiksi ja vertailla mitä välityspalkkio tulisi välittäjän arvioimalla asunnon arvolla olemaan.

Valokuvat

Asunnon myyntikuvat ovat asunnon myynnin kannalta yksi tärkeimmistä elementeistä. Se kuinka houkutteleva asunto on kuvissa ja kuinka hyvin asunnon esittelytekstissä on onnistuttu, vaikuttaa suuresti siihen lähdetäänkö asuntoa katsomaan paikanpäälle. Vertaile välittäjien käyttämiä kohdekuvia ja ota kuvien laatu huomioon välittäjää valittaessa.

Asiakirjakulut

Tiedustele välittäjältä kuuluvatko asiakirjakulut välityspalkkioon. Joillakin toimistoilla nämä sisältyvät välityspalkkion hintaan ja toisilla toimistoilla ne lisätään palkkioon. Voi myös olla, että asiakirjakulut veloitetaan niin sanottuna perustamiskuluna asiakkuuden alkaessa. Toisilla välitystoimistoilla asiakirjakulu saatetaan periä jälkikäteen, jos asunto ei mene kaupaksi.

Myynti-ilmoitukset

Internet on ylivoimaisesti suosituin asuntoilmoitusten markkinointipaikka. Lehti-ilmoittelun merkitys vähenee jatkuvasta, mutta joissain tapauksissa sekin on edelleen tehokas tapa markkinoida asunnon myynti-ilmoitusta. Kyse välittäjältäsi missä heidän välittämät asunnot ovat esillä. Yleisimmät internetpalvelut ovat Etuoven- ja Oikotien-sivustot. Myös sosiaalisen median käyttö kohdeilmoittelussa kannattaa huomioida, joista tunnetuimpana voidaan pitää Facebook-palvelua.

Muut lisäpalvelut

Mitä muuta kiinteistönvälitystoimistolla on tarjota asunnon myynnin edistämiseksi. Onko heillä tarjolla esimerkiksi virtuaali- tai videokuvausta. Tai kuuluuko palveluun esimerkiksi myyntistailaus tai jokin muu sisustussuunnittelu.

Ilmoitustakuu

Jos myyt asuntoa itse ja se on Etuovessa myynnissä, Etuovi.com tarjoaa kaikille yksityisille myyjille ilmoitustakuun. Jos et jostain syystä saa myytyä kohdettasi itse tai haluat muusta syystä antaa sen kiinteistönvälittäjän välitettäväksi, voit aina kääntyä Etuovi.comin ilmoitustakuuvälittäjän puoleen. Saat maksamasi ilmoitushinnan takaisin, kun teet toimeksiantosopimuksen kiinteistönvälittäjän kanssa, joka ilmoittaa kotisi myyntiin Etuovi.comiin.